پیاده روی اربعین در مناطق جنوبی ایران+تصاویر جشنواره بادبادک‌ها در الیگودرز برگزار شد+تصویر سفر «سرلشگر باقری» به دمشق و استقبال گرم مقامات سوری پوتین: ناآرامی امروز خاورمیانه، حاصل منفعت‌طلبی برخی قدرت‌هاست/تحریم‌های کنگره علیه روسیه هدف اقتصادی دارد سردار سلامی: مردم نگران نباشند؛ آن‌قدر قدرت‌ داریم که ‌با اطمینان جلوی دشمنان بایستیم چرا می‌گوییم سوت آغاز دور جدید مذاکرات به صدا درآمده/ امر به نشنیدن و سکوت در برابر این صدا با چه هدفی صورت می‌گیرد؟! وقتی مشاور حسن روحانی از پاسخ مخاطبان درباره عملکرد سعید جلیلی برآشفته می شود/ حسام الدین آشنا مخاطبان را « عده ای کامنت گذار حرفه ای» نامید تدبیر سردار سلیمانی باعث کنار کشیدن ترامپ از کردستان عراق شد تقدیر سرلشکر جعفری از همدلی و همراهی صمیمانه مردم و مسئولین با سپاه در برابر تهاجم روانی هیات حاکمه آمریکا چرا شورای امنیت ملی تصمیم به حصر گرفت؟ آیا محدودیت جدید برای خاتمی اعمال شده؟
جمعه ۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۵
کد خبر: 13845
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
گفتگو با تولید کننده صنعتی باسلوق در تفرش:

اشتغالزایی مستقیم برای 11 نفر با ایجاد کارگاه تولید شیرینی سنتی/جوانان تلاش و ریسک پذیری داشته باشند

یک بسیجی فعال اقتصاد مقاومتی در تفرش گفت:جوانان می توانند خیلی از نیازهای بازار را با انجام کار تولیدی برطرف کنند، فقط کمی نیاز به حرکت، ریسک پذیری و تلاش دارد.

به گزارش دیار آفتاب؛ به نقل از  ندای تفرش، باسلوق نوعی شیرینی و سوغات تفرش است که از قدیم الایام تا کنون به صورت سنتی در منازل تهیه می شود.

این نوع شیرینی در تفرش معمولا با شیره انگور و مغز گردو تهیه می شود.

تهیه این نوع سوغاتی بیشتر در پاییز و زمستان رواج دارد. در تهیه این شیرینی سنتی از هل، گلاب، شیره انگور (دوشاب) می توان استفاده کرد.

این نوع شیرینی با توجه به طبیعی بودن مواد اولیه آن، خون ساز، تصفیه کننده خون،مقوی و تقویت کننده اشتها، انرژی زا و دارای پروتئین، پتاسیم، آهن، منیزیم، فسفر و ویتامینهای A,C,b1,b2,b3,b6 است.

این نوع سوغاتی در شهرستان تفرش به صورت صنعتی نیز تولید می شود.

قائم بیاتی از جمله افرادی است که توانسته در کارگاه تولیدی خود به تولید صنعتی این نوع شیرینی بپردازد.

بیاتی در گفتگو با خبرنگار ندای تفرش در خصوص مراحل تولید باسلوق گفت: مراحل تهیه این نوع شیرینی به صورت سنتی، طولانی بوده و بیش از یک ماه طول می کشد ولی در شیوه صنعتی تهیه آن دو هفته طول می کشد.

وی افزود: برای تهیه دوشاب به عنوان ماده اصلی شیرینی باسلوق، ابتدا آب انگور را که معمولا از نوع انگور سیاه یا دسته چین است، آنقدر تبخیر می کنند تا حدود یک سوم آن تبخیر شود؛ به طوری که شیره انگور نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشد.

بیاتی با اشاره به روش تهیه باسلوق نوع سوسیسی اظهار کرد: مغز گردو را از نخ های مخصوصی می گذرانند و پس از آماده شدن مخلوط شیره انگور که با هل و زعفران نیز معطر شده، نخ های حاوی مغز گردو را که در اندازه های حدود یک متری آماده شده است، داخل ظرف مخلوط می کنند.

وی به روش تهیه باسلوق لقمه ای اشاره کرد و گفت: در این نوع باسلوق، شیره در ظرف تختی پهن و گردو در آن ریخته می شود و سپس دوباره بر روی آن شیره ریخته می شود. پس از خشک شدن در اندازه های کوچک برش داده می شود.

بیاتی بیان کرد: پس از خشک شدن باسلوقها که معمولا دو هفته طول می کشد، در اندازه های خاصی برش داده می شود و سپس بسته بندی می شود.

این تولیدکننده بسیجی در خصوص چگونگی ایجاد کارگاهش ادامه داد: ایده ایجاد این کارگاه از منزل شکل گرفت. هنگامی که از نزدیک با روش تهیه آن آشنا شدم، این فکر به ذهنم خطور کرد که باسلوق را به صورت صنعتی و با حجم بالاتری تولید کنم.

بیاتی اضافه کرد: با همکاری یکی از دوستانم و با سرمایه اولیه ای حدود 200 میلیون تومان با گرفتن مجوزهای لازم بهداشتی و غذایی، از فروردین ماه امسال به صورت جدی تر این محصول به طرز صنعتی تولید و به بازارهای فروش عرضه شده است.

وی گفت: در کارگاه کوچک ما برای 11 نفر خانم اشتغال ایجاد شده است که عده ای از آنها در خانه و تعدادی نیز در کارگاه به تهیه باسلوق مشغول هستند.

بیاتی ادامه داد: در صورت دریافت تسهیلات، می توانم کارگاه را گسترش دهم ولی با مراجعه به برخی از ادارات دولتی، همکاری لازم را در خصوص واگذاری تسهیلات نداشته اند. البته با دریافت تسهیلات 30 میلیون تومانی از سوی بسیج، قرار است مقداری کارگاهم را توسعه دهم.

وی در خصوص میزان تولید باسلوق اظهار کرد: روزانه در طول مدت 7 ساعت به صورت متوسط 80 کیلو باسلوق تهیه و حدود 5 ساعت هم بسته بندی می شود.

بیاتی در خصوص بازار فروش باسلوق کارگاهش، گفت: محصولات کارگاهمان در تفرش، اراک، قم و تهران به فروش می رسد.

وی تعریفش از بحث اقتصاد مقاومتی را اینگونه بیان کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی روی پای خود بایستیم و محصولات مورد نیاز مردم را در داخل کشور تولید کنیم. البته مصرف کننده هم باید با خرید جنس ایرانی، تولید کننده را حمایت کند.

بیاتی به جوانان توصیه کرد: جوانان اصلا نترسند، وارد بازار شوند، در هر زمینه نیازهای مردم، می توان کار تولیدی انجام داد. تولید باسلوق نمونه کوچکی است که بازار به آن نیاز دارد. جوانان می توانند خیلی از نیازهای بازار را با انجام کار تولیدی برطرف کنند. فقط کمی نیاز به حرکت، ریسک پذیری و تلاش دارد.

در نهایت آنکه می توان با حمایت از مشاغل خرد و کارگاههای زود بازده گامهای موثری در افزایش اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی برداشت.

انتهای پیام/ش

captcha