ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تغییر نمی‌کند/ کارکنان دستگاه‌های اجرایی تا اطلاع ثانوی طبق روال عادی در محل کار خود حاضر شوند صعود فوتسالیست‌های ایرالکو به لیگ برتر کارنامه موفق استان مرکزی در خروج واحدهای تولیدی بزرگ از رکود ملت ایران بالنده و پرشتاب در نظم نوین جهانی حرکت می‌کند مراسم تشییع پیکر مطهر جانباز گران‌قدر شهید «رحیم اله عبدی» در ساوه برگزاری مراسم آیینی و تبیینی بزرگداشت سالگرد ارتحال امام(ره) در 50 نقطه استان هدف قیام امام راحل، احیای معارف دین اسلام بود رشد ملایم بازار سهام تا چند ماه آینده اخطار محیط زیستی به کارخانجات سنگ‌شکن و تولید آسفالت مسجدسلیمان تشییع پیکر مطهر جانباز شهید «رحیم اله عبدی» در ساوه
جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۴
کد خبر: 105955
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۰
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک در گفتگو با دیار آفتاب تشریح کرد:

سه سناریو برای باغات سنجان، کرهرود و قنات ناصری/ سیاهه انتشار اراک باید دقیق و مدون اعلام شود

رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: باغات سنجان و کرهرود در مسیر حفظ و پایداری اکوسیستم شهری هستند و حفظ آن‌ها به‌عنوان ریه‌های تنفسی شهر و تولید اکسیژن یک امر الزامی است.

پیمان عین القضاتی رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک در گفتگو با دیار آفتاب؛ اظهار داشت: باغات سنجان، کرهرود و قنات ناصری در حریم شهر واقع‌شده‌اند و نه کشاورز می‌تواند از آن‌ها بهره ببرد و نه مردم می‌توانند از آن‌ها انتفاعی داشته باشند لذا دستخوش سوءاستفاده‌هایی شده که برخی سودجویان با خریداری و خشکاندن باغات، زمین را به‌صورت قطعه‌بندی به فروش می‌رسانند.

وی ادامه داد: باغات سنجان و کرهرود در مسیر حفظ و پایداری اکوسیستم شهری هستند و حفظ آن‌ها به‌عنوان ریه‌های تنفسی شهر و تولید اکسیژن یک امر الزامی است.

عین القضاتی تصریح کرد: به دنبال این بودیم که برای این منطقه طرح جامعی در نظر گرفته شود چون بیش از 700 هکتار باغات و اراضی سنجان کرهرود و حدود 200 هکتار هم در قنات ناصری در حریم شهر اراک قرار دارند.

رئیس شورای شهر اراک خاطرنشان کرد: دو مسئله در رابطه باغات سنجان و کرهرود و قنات ناصری وجود دارد که یکی نداشتن طرح مصوب حفظ و نگهداشت است و از طرفی حدود آن مشخص نیست و بحث بعدی هم حوزه آبریزی است.

وی با بیان اینکه برای حفظ این باغات بیش از 230 لیتر در ثانیه کمبود آب داریم که باید تأمین شود گفت: نیاز بود تا با یک دید علمی به این موضوع ورود کنیم و در همین رابطه شرکتی از سوی راه و شهرسازی مسئولیتی این کار را برعهده‌گرفته و سه سناریو برای این منطقه پیش رو است.

عین القضاتی رویکرد توسعه بازار محور را یکی از سناریو در خصوص باغات حریم شهر اراک عنوان کرد و افزود: با توجه به ارزش این اراضی و مجاورت در کنار شهر به دنبال این طرح تبدیل این مناطق به مراکزی برای رشد مسکن و تجاری‌سازی را دنبال می‌کند که با آن مخالفیم چراکه به تخریب باغات خواهد انجامید.

وی اضافه کرد: رویکرد دوم حفاظت مطلق و سخت‌گیرانه است که بر اساس آن باید این باغات را با شرایط موجود حفظ کرد که البته این رویکرد هم به‌مرور زمان باعث تخریب این باغات خواهد شد.

رئیس شورای شهر اراک بیان داشت: رویکرد سوم در خصوص این باغات و اراضی حفاظت فعال است که در شهر اصفهان در ناژوان به‌عنوان یک پارک جنگلی و جاذبه‌ای دیدنی اجراشده و به دنبال این هستیم که ساماندهی این مناطق صورت می‌گیرد.

سیاهه انتشار اراک باید دقیق و مدون اعلام شود/ صنایع نفتی برای توسعه فضای سبز وارد عمل شوند

عین القضاتی ضمن اشاره به چالش‌های محیط زیستی این شهر اظهار داشت: متأسفانه تاکنون با شوخی و تعارف با موضوع آلایندگی برخورد شده اما از دستگاه قضایی و شخص دادستان می‌خواهیم با کسانی که در اجرای قانون هوای پاک ترک فعل کردند حتماً برخورد شود چون هر مدیری که مسئول بوده از گذشته تا الآن باید پاسخگو باشد و مردم علت پیش نرفتن کار را بدانند.

وی اضافه کرد: سیاهه انتشار باید دقیق و مدون اعلام شود که صنایع آلاینده چه تعداد هستند و میزان آلایندگی به‌صورت شفاف اعلام شود و شفافیت لازم وجود داشته باشد.

عین القضاتی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات نیروگاه شازند است که این نیروگاه به‌هرحال در ایام زمستان مجبور است مازوت سوزی کند اما سال گذشته زودتر به استقبال مازوت سوزی رفت.

رئیس شورای شهر اراک تصریح کرد: راه‌حل بلندمدت یا جابجایی نیروگاه شازند یا تأسیس نیروگاه جدید است و یا اینکه صنایع پرمصرف انرژی در اراک مثل آلومینیوم‌سازی را به ساخت نیروگاه‌های خورشیدی ملزم کنند.

وی اضافه کرد: از سال‌های 92 و 94 مصوبات هیئت دولت این بوده که باید در اطراف اراک هزار هکتار جنگل‌کاری صورت گیرد که تاکنون فقط 200 هکتار در منطقه سیبک اجراشده درحالی‌که بنا بود از اراک تا نزدیکی پتروشیمی و پالایشگاه جنگل‌کاری شود لذا مطالبه داریم این کار ذیل طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور دنبال شود.

عین القضاتی گفت: در همین راستا می‌توانیم در منطقه سیبک با توجه به انتقال خط پساب پارک جنگلی‌ای را راه‌اندازی کنیم.

رئیس شورای شهر اراک خاطرنشان کرد: متأسفانه صنایع نفتی منطقه یعنی پتروشیمی و پالایشگاه در بحث توسعه فضای سبز فقط محدوده داخلی خود را پوشش داده‌اند اما آلایندگی این دو مجموعه به علت جهت وزش باد به سمت اراک در حرکت است لذا باید به توسعه فضای سبز در این مسیر کمک کنند و در تأمین زیرساخت‌ها اعم از ایجاد خط پساب وارد عمل شوند.

انتهای پیام/

captcha
آخرین اخبار