
نکات تغذیهای که هنگام سحر و افطار باید رعایت کنیم
به گزارش دیار آفتاب؛ یادگاری رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلی غذایی(نان و غلات، میوه و سبزی، گوشت و حبوبات شیر و لبنیات) ضروری است و با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا نیازهای تغذیهای شامل آب، املاح ویتامین ها پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن تامین میشود.
وی بیان کرد: توصیه میشود افراد روزه دار همانند زمانی که روزه نیستند سه وعده غذا بخورند که این وعدهها شامل افطار شام و سحر است، اما صرف غذا در دفعات کمتر از ۲ بار در روزهای بلند که فاصله سحر تا افطار ۱۷ تا ۱۶ ساعت می باشد توصیه نمیشود.
وی گفت: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود با توجه به ساعت صرف افطار و تا وعده سحری میتوان در فاصله افطار تا سحر یک وعده غذایی مثل شام سبک را صرف کرد که البته این به وضعیت خود شخص و تمایل او به صرف غذا بستگی دارد.
یادگاری با تاکید بر مصرف غذاهای سبک و مختصر در افطار عنوان کرد: این وعده غذایی باید شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات، میوه و سبزی، نان و غلات برای افزایش قند خون باشد. نان، پنیر و سبزی و نان، پنیر گردو و خرما یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است.
وی ذکر کرد: مصرف شیر گرم فرنی و یا شیر برنج و استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن و شکر در هنگام افطار مناسب است، حليم منبع خوبی از مواد نشاسته ای فیبر پتاسیم و منیزیوم است و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و مواد معدنی فرد روزه دار میشود.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به اینکه استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر و برای دستگاه گوارش بسیار مفید و مانع بروز یبوست است، توصیه کرد: در وعده سحری مقدار مناسبی از سبزی ها مصرف شود سبزیها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب علاوه بر تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری میکند.
یادگاری متذکر شد: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود و مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در نتیجه کاهش قند خون میشوند به این ترتیب مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری موجب میشود شخص زودتر گرسنه شود.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی برای تامین آب مورد نیاز بدن توصیه کرد: پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود. نوشیدن شربتهای سنتی و خانگی مانند خاک شیر، عرق بید مشک، شربت بهار نارنج و شربت آبلیمو نیز در این ایام برای تامین آب بدن مناسب است.
انتهای پیام