
ثبت نخستین روز «هوای ناسالم» در اراک/ 138روز ناسالم و تنها 3 روز پاک سهم اراکیها از سال ۱۴۰1 بود
به گزارش دیار آفتاب؛ بر اساس اطلاعات دریافت شده از سامانه پایش کیفی هوای محیط زیست میانگین شاخص لحظهای کیفیت هوای اراک در ساعت 10 صبح امروز شنبه پنجم فروردینماه به عدد 102 رسید که نشانگر کیفیت هوای ناسالم برای گروههای حساس است.
شاخصها در دو ایستگاه خیابان میرزای شیرازی و بلوار حافظیه در این ساعت به ترتیب بر روی عدد 125 و 124 قرار دارند که بیانگر کیفیت هوای ناسالم است و طبق اطلاعات مرکز پایش هوای سازمان محیط زیست آلاینده اصلی ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون است.
بااینحال علیرغم اینکه در نخستین روزهای سال جدید هوای اراک به لطف بارش باران و ورزش باد در شرایط قابل قبولی قرار داشت اما در پنجمین روز سال هوای اراک در وضعیت ناسالم قرار گرفت.
به گزارش دیار آفتاب؛ واپسین روزهای سال 1401 نیز در حال سپری شد که تعداد روزهای ناسالم اراک در این سال به عدد 138 روز رسید و در کنار علل مختلف شکلگیری شرایط بحرانی هوای اراک، نیروگاه شازند اما به دلیل استفاده از مازوت یکی از عوامل آلودگی شهرهای اراک و شازند بهخصوص در فصول سرد سال به شمار میرود.
این نیروگاه در سال گذشته اما 20 روز زودتر سال 1400 و از 20 آبان ماه استفاده از مازوت را آغاز کرد و متأسفانه باوجود وعدههای مکرر مسئولین برای چارهاندیشی در خصوص مازوت سوزی نیروگاه حرارتی شازند و تأمین گاز آن اما این نیروگاه تقریباً تا روزهای پایانی سال گذشته بهصورت کامل روزانه حدود 7.5 میلیون لیتر مازوت سوزاند هرچند به گفته مسئولان مازوت سوزی این واحد از ۱۵ اسفندماه قطع شد اما محدودیتهایی از سوی شرکت ملی گاز باعث شد تا بار دیگر بخشی از سوخت این نیروگاه بر روی مازوت قرار گیرد.
درمجموع معضل آلودگی هوا در کلانشهرها و بخصوص اراک مشکل دیروز و امروز نیست، هرچند عوارض آن در بلندمدت ظهور بروز پیدا میکند اما سالهاست مردم این شهر از این حجم آلایندگی رنج میبرند، آلودگیای که حداقل در اراک باید منشأ بخش عمده آن را درجایی بهجز اگزوز وسایل نقلیه و دودکش بخاری منازل جستجو کرد، جایی که انواع آلایندهها از سرب تا گوگرد را به هوای اراک پمپاژ میکنند یعنی صنایعی همچون آلومینیوم، پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه حرارتی شازند که عرصه را برای نفس کشیدن مردم تنگ کردهاند.
در سال 1400 اراک با ۱۶۵ روز ناسالم پس از اهواز و کرج، سومین شهر آلوده کشور بود، اراک همچنین در نیمه نخست سال گذشته پنجمین شهر آلوده کشور بود و حالا باید دید اراک که همواره در بین هشت کلانشهر آلوده کشور قرار داشته در پایان سال 1401 چه جایگاهی را از آن خود میکند!
انتهای پیام/