موزه تنوع زیستی اراک کشف 20 تن آرد یارانه‌ای خارج از شبکه توزیع از چند كارگاه رشته‌بري در اراك کمره‌ای: آموزش‌های کاربردی و حرفه‌ای لازمه ورود دانشجویان به بازار کار است ظرفیت ویژه پیاده‌روی اربعین برای افزایش انس با قرآن فورد برای بیش از ۱۲۵ هزار خودرو فراخوان داد خلوتی معابر شهر تهران را به پای تغییر ساعات نگذارید تدارک استان مرکزی در استقبال از روز جهانی و هفته ملی صنایع‌دستی افزایش تعداد آهوان در میاندشت جاجرم مرگ دردناک مرد جوان در تصادف مشکوک بزرگراه نواب اینفوگرافیک/ موشک هایپرسونیک فتاح
چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۴
کد خبر: 104672
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۱
دیار آفتاب گزارش می‌دهد:

جاذبه‌های گردشگری شهر یاقوت‌های سرخ

شهرستان ساوه که بسیاری از فرهنگ‌های مختلف را در خود جای داده هرساله میزبان بسیاری از مسافران نوروزی می‌شود و مردمان باصفای این شهرستان پذیرای وجود گرم هموطنان عزیزمان از سراسر کشور در شهر ساوه هستند.

به گزارش دیار آفتاب؛ شهرستان ساوه یکی از وسیع‌ترین شهرستان‌های استان مرکزی می‌باشد که در شمال استان مرکزی و با فاصله ۱۵۲ کیلومتری از مرکز استان واقع شده است. این شهرستان دارای سه شهر به نام‌های ساوه، غرق آباد، نوبران و هفت دهستان به نام‌های قره چای، نورعلی بیگ، شاهسون کندی، طراز ناهید، آق کهریز، کوهپایه و بیات است.

تاریخ طبری کهن‌ترین تاریخی است که نام «ساوه» در آن آمده است و در اواخر دوره ساسانی و در اوایل دوره اسلامی یعنی سال ۲۲ هجری، ساوه جزو ایالت کوهستان یا جبال بوده است.

شهرستان ساوه به دلیل موقعیت جغرافیایی و ارتباطی همواره در طول تاریخ مورد توجه بوده و به همین دلیل، آثار، ابنیه و جاذبه‌های سیاحتی و زیارتی متعددی مربوط به دوره‌های مختلف تاریخی در این شهرستان وجود دارد.

ساوه در عرض جغرافیایی 34 درجه و 45 دقیقه تا 35 درجه 34 دقیقه عرض شمالی و 49 درجه و 15 دقیقه تا 50 درجه و 56 دقیقه طول شرقی واقع شده است. ساوه از شمال به شهرستان زرندیه و استان قزوین، از جنوب به شهرستان تفرش، از جنوب‌شرق به استان قم، از شرق به استان تهران و قم و از غرب و جنوب غربی به استان همدان و شهرستان کمیجان محدود می‌شود.

بارندگی در این شهرستان کم بوده و به دلیل مجاورت با کویر از آب و هوای گرم و خشک برخوردار است و میانگین دمای سالانه در این شهرستان ۲/۱۸ درجه سانتی گراد‌ است. میزان بارندگی کم و حدود ۲۱۶ میلی‌متر در سال می‌باشد و بیشتر بارش به صورت باران است.

در تقسیم‌بندی اقلیمی، شهرستان ساوه دارای اقلیم نیمه خشک با تابستان‌های گرم و زمستان‌های کمی سرد است. باد غالب ساوه، شمالی و شمال غرب می‌باشد و اقلیم ساوه براساس طبقه‌بندی دمارتن، خشک و طبقه‌بندی آمبرژه، معتدل است.

زبان فارسی با لهجه خاص ساوه‌ای و ترکی از گویش مردم ساوه می‌باشد و تنها ایلی که ترک زبانند ایل شاهسون در منطقه ساوه است.

صنایع دستی شهرستان ساوه گلیم بافی، رو دوزی‌های سنتی، منبت چوب، معرق چوب، ساز سنتی، نقاشی روی چرم، تراش سنگ و گچبری سنتی می‌باشد.

جاذبه های دیدنی ساوه به واسطه قدمت طولانی، بکر و متعدد است. چشمه بالقلو، روستای گردشگری سامان، قلعه دختر ساوه، شهر زیرزمینی آوه، مسجد جامع ساوه، روستاهای سنگستان و خلیفه کندی، امام‌زاده سید اسحاق، مجموعه تاریخی بازار ساوه، آبشار هندس، مسجد سرخ، دریاچه سد الغدیر، پل سرخده، گنبد چهار سوق، آبشار آقچه قلعه، قلعه آردمین، بام ساوه، کلیسای چناچی علیا، قلعه تاریخی الویر، غار آقداش، روستای باغ شیخ، دریاچه مصنوعی ساوه از جمله مناطق گردشگری و جاذبه های دیدنی شهرستان ساوه هستند.

شهر آوه در ۲۵ کیلومتری جنوب ساوه قرار دارد که این شهر از جنوب به کوه قدمگاه و از غرب به کوه پلنگ محدود می‌شود و مردم آن به زبان ترکی صحبت می‌کنند.

آب و هوای این  شهر گرم و خشک است و با توجه به حاصلخیزی دشت وسیع آن باعث شده است که این منطقه به عنوان یکی از مناطق تاریخی ایران شناخته شود.

پوشش گیاهی سرسبز و اقلیم قشلاقی در این روستا، زیبایی خاصی به ارمغان آورده و باعث جذب گردشگران به ویژه در فصل بهار و پاییز شده است.

سفر به شهری در دل زمین

شهر زیر زمینی آوه در جنوب شرقی ساوه واقع شده است و ساخت این شهر تاریخی به «اردشیر بابکان» نسبت داده می‌شود.

شهر زیرزمینی آوه دارای محوطه باستانی، آب انبار قدیمی، کاروانسرای صفوی و آستان مقدس امامزاده عبدالله است و بزرگترین محوطه تاریخی استان مرکزی محسوب می‌شود.

طبق بررسی‌ها و مطالعات باستان شناسی روی سفال‌های کشف شده از این محوطه تاریخی قدمت آن به عصر مفرغ، آهن و دوره میانی اسلامی می‌رسد.کاروانسرای موجود در این محوطه باستانی نیز از دوران حکومت صفویان به شکل چهار ایوان و قرینه سازی کامل به یادگار مانده است.

بنای تاریخی که زمانی کاروانسرا بود و اکنون محل گردشگری است

کاروانسرای شاه عباسی یکی از بنا‌های ماندگار دوره صفویه است، آب انبار بلور هم یکی دیگر از بنا‌های تاریخی مربوط به دوره صفویه است که در مقابل دروازه ورودی کاروانسرا قرار دارد.

تپه باستانی آوه با ارتفاع ۳۰ متری از جمله دیگر آثار باستانی شهر آوه است و از صنایع دستی شهر آوه می توان به قالی، قالیچه و جوراب پشمی و دستبافت‌های زیبا زنان و دختران این شهر اشاره کرد.

کاروانسرای آوه تقریبا میان حریم جنوبی تپه قرار گرفته و جزو بنا‌های ایوانی نسبتا کوچک می‌باشد که دارای حیاط و ۲۰ اتاق در اطراف بارانداز‌هایی در پشت اتاق‌ها است و توسط ایوان‌های چهارگانه قطع می‌شوند و این کاروانسرا در دوره‌ی صفویه بنا شده است.

لذت کوهنوردی تا رسیدن به غار آقداش

در دهستان کوهپایه روستایی به نام آقداش وجود دارد که غار آقداش در کوه‌های شمالی این روستا واقع شده و برای رفتن به این غار نیاز به وسایل کوهنوردی و فنی است، زیرا راه دسترسی به این غار صعب العبور می‌باشد.

در غار آقداش آثار و نقاشی‌هایی از سکونت انسان در عصر کشاورزی به چشم می‌خورد و یکی از مهمترین جاذبه‌های طبیعی این شهرستان به شمار می‌آید.

آبشار زیبایی که محل بسیاری از گردشگران است

یکی از جاذبه‌های طبیعت گردی شهرستان ساوه آبشار فصلی «هندیس» است. این آبشار کوچک و فصلی در جنوب ساوه قرار دارد و محصور شده در تنگنای دره‌ای کوهستانی قرار گرفته که ارتفاع آن به ۱۵ متر می رسد و در ارتفاع ۱۳۱۶ متری از سطح دریا قرار گرفته است.

بهترین زمان برای دیدن این آبشار فصل بهار است، زیرا در فصل بهار بسیار پرآب بوده، اما در فصول گرم سال کم آب و حتی خشک می‌گردد به همین دلیل فرصت مناسبی برای گذراندن تعطیلات نوروزی برای گردشگران در این منطقه است.

انار روستای هندیس بسیار مرغوب می باشد و همچنین این روستا از مهمترین مراکز سبد بافی و حصیر بافی بخش نوبران محسوب می شود.

شهرستان ساوه که بسیاری از فرهنگ های مختلف را در خود جای داده هرساله میزبان بسیاری از مسافران نوروزی میشود و مردمان باصفای این شهرستان پذیرای وجود گرم هموطنان عزیزمان از سراسر کشور در شهر ساوه هستند.

انتهای پیام/

captcha
آخرین اخبار