ثبت بیش از 38 هزار اقامت در استان مرکزی اثر افزایش اختیار بانک مرکزی به‌زودی در قیمت ارز دیده می‌شود حذف لقب جنجالی از صفحه شخصی شیاد قهرمان نما/ هالک قلابی محو شد!+عکس تکذیب جدایی هانسل زاپاتا از آلومینیوم اراک مهار تورم در سایه حذف موانع رشد بخش مولد محقق می‌شود  هشدار سطح زرد هواشناسی کشاورزی استان مرکزی/ احتمال سرمازدگی شکوفه‌ها و باغات وجود دارد اطلاعیه پلیس برای ماه مبارک رمضان/ تأکید بر رعایت شئون اسلامی برف جاده‌های استان مرکزی را سفیدپوش کرد/ مسافرین نوروزی تجهیزات ایمنی و زمستانی به همراه داشته باشند 9 گروه استهلال رصد ماه رمضان در استان مرکزی را برعهده دارند/ پیش‌بینی‌ها از قابل رویت بودن هلال حکایت دارد اوقات شرعی اراک در ماه مبارک رمضان
پنجشنبه ۰۳ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۰:۴۷
کد خبر: 104627
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۰

توصیه‌های بهداشتی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید

دامپزشکی استان مرکزی با صدور اطلاعیه‌ای از مردم خواست برای حفظ سلامت خانواده خود، ماهی قرمز نوروز را از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کنند.

به گزارش دیار آفتاب؛ در اطلاعیه دامپزشکی استان مرکزی، آمده است: پیشاپیش ضمن تبریک سال نو و با توجه به علاقه‌مندی مردم عزیز کشورمان به خرید ماهی قرمز جهت سفره هفت‌سین موارد ذیل را جهت رعایت بهداشت فردی و همچنین نگهداری این موجودات آبزی روح‌نواز و زیبا یادآور می‌گردد.

نکات لازم در تهیه ماهی قرمز

1.ماهی قرمز از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه شود و حتی‌المقدور از خرید ماهی از دست‌فروشان و دوره گردان به دلیل امکان نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری شود.

2.از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرطبیعی، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

 نکات لازم در نگهداری ماهی قرمز

1.ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان‌گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

2.میزان آب موردنیاز برای هر قطعه ماهی حداقل دو لیتر هست.

3.با توجه به اینکه اکسیژن موجود در آب در دمای پایین ماندگاری بیشتری دارد بهتر است تنگ ماهی در فضای خنک‌تر منزل مستقر شود.

4.در صورت استفاده از آب شهری ، باید قبل از استفاده، 24 ساعت در هوای آزاد به‌منظور کلرزدایی و بالانس اکسیژن، قرار داده شود.

5.غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود و یا از غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود.

6.به‌منظور تعویض آب هر بار 50 % کل آب تعویض شود و از تعویض یک‌باره کل آب خودداری شود.

نکات بهداشتی لازم

1. در هنگام تعویض آب و .. .. نیازی به دست‌کاری ماهی نیست اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی باسابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود و شستشوی کامل دست‌ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی انجام شود.

2.به‌منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان 3% و یا سایر ضدعفونی‌کننده‌ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

3.از ریختن آب تعویضی ماهی در معابر عمومی خودداری شود.

4.در پایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه‌ها و یا نهرها رها نکرده و در محل‌های خاصی که شهرداری مشخص نموده است رهاسازی شود.

گونه‌های ممنوع !

عرضه هرگونه خزندگان، دوزیستان و حلزون‌ها مجاز نیست و بعضی از گونه‌ها مانند لاک‌پشت سنگاپوری و یا مینیاتوری(گوش قرمز) به‌عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است که باعث گاستروانتریت در انسان می‌شود عرضه این‌گونه ها ممنوع هست و از خرید آنها اکیداً خودداری گردد.

رهاسازی ماهی قرمز:

اداره کل دامپزشکی استان مرکزی با همکاری شهرداری اراک اقدام به جمع‌آوری ماهیان قرمز در روزهای آخر تعطیلات نوروز می‌نمایید شما عزیزان می‌توانید جهت رهاسازی ماهیان به پارک وحش اراک مراجعه نمایید و از رهاسازی ماهی دراستخرها، سدها و رودخانه‌ها به دلیل جلوگیری از تغییر ژنتیکی و انتقال آلودگی به ماهیان بومی خودداری نمایید.

انتهای پیام/

captcha
آخرین اخبار