
رشد 115 درصدی تولید گندم در استان مرکزی
علی صفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با بیان اینکه تأمین امنیت غذایی یکی از مأموریتهای اصلی بخش کشاورزی است، گفت: حدود 85 درصد امنیت غذایی استان مرکزی توسط بیش از 100 هزار بهرهبردار، 675 هزار هکتار اراضی کشاورزی با تولید بالغبر سه میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی تأمین میشود.
وی افزود: استان مرکزی در تولید اکثر محصولات اساسی از جمله گندم، شیرخام، گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخممرغ و... دارای مازاد تولید بوده و صادرکننده به برخی استانهای کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اقدامات شاخص بخش کشاورزی در سال 1401 بیان کرد: بیش از 280 هزار تن گندم در استان مرکزی تولیدشده که نسبت به سال گذشته 115 درصد رشد داشته است.
صفری ادامه داد: در سال جاری حدود 200 هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداریشده که نسبت به سال گذشته 120 درصد رشد را نشان میدهد و همچنین کشاورزی قراردادی گندم آبی دیم به مساحت 28 هزار و 500 هکتار برای اولین بار در استان مرکزی انجامشده است.
وی با اشاره به رونمایی و شروع عملیات اجرایی الگوی کشت برای اولین بار در استان مرکزی عنوان کرد: 17 هزار هکتار کشاورزی حفاظتی بهعنوان اقدامی جهت کاهش مصرف آب و کاهش اثرات خشکسالی و کاهش ضریب سن زدگی گندم تولیدی به زیر یک در صد برای اولین بار در استان مرکزی بهعنوان اقدامی جهت افزایش کیفیت و کمیت گندم انجامشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: ارتقا ضریب مکانیزاسیون استان از 7/1 به 2 بهعنوان شاخص توسعه کشاورزی صنعتی و دانشبنیان 18 درصد رشد داشته و ارتقا سطح زیر کشت گیاهان دارویی به 2 هزار و 900 هکتار بهعنوان اقدامی در جهت صرفهجویی در مصرف آب و استفاده بهینه از اراضی کشاورزی 31 درصد رشد داشته است.
صفری اظهار داشت: تصویب 2 هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار تملکی و حدود 4 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در سفر هیئت دولت به استان برای بخش کشاورزی اختصاص یافت که اقدامی بسیار تأثیرگذار و بیسابقه در توسعه زیرساختهای بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: رشد 40 درصدی سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و افتتاح بیش از 70 طرح بخش کشاورزی با سرمایهگذاری حدود هزار میلیارد تومان و اشتغال بیش از هزار و 500 نفر ازجمله اقدامات شاخص در بخش کشاورزی است.
انتهای پیام/