
جشنواره سمنو در موزه مفاخر اراک برگزار شد
به گزارش دیار آفتاب؛ مصطفی مرزبان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی از برگزاری جشنواره سمنو در مرکز استان خبر داد و گفت: در کنار برگزاری این جشنواره، مراسم فرهنگی و هنری نیز برگزار شد که برگزاری نمایشگاه صنایعدستی و جشنواره غذاهای سنتی از جمله این برنامهها بود.
مدیرکل میراث، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: جدای از این بازیهای بومی و محلی و رقص آیینی نیز برای پرشور کردن جشنواره اجرا شد.
مرزبان با اشاره به اینکه در این جشنواره بهصورت ورک شاپ، نحوه پخت سمنو به علاقهمندان آموزش داده میشد ادامه داد: در پختن سمنو از شیرهٔ جوانه گندم و آرد سبوسدار استفاده میشود که به هنگام پخت آن، دیگهای بزرگی بر روی آتش قرار داده شده و بوی خوش سمنو، میتواند به برگزاری این مراسم جذابیت بدهد.
وی خاطرنشان کرد: به کاربردن شیوههای خاص در پخت و پز این غذا موجب شده تا سمنو از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار باشد و همین امر سبب شده تا این غذا در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت ملی برسد.