
۴۰ درصد مصدومان حوادث چهارشنبهسوری را جوانان تشکیل میدهند/قطعاً با مخلان نظم و امنیت برخورد خواهد شد
به گزارش دیار آفتاب؛ در آستانه شب چهارشنبهسوری میزگرد «مخاطرات و پیشگیری از حوادث چهارشنبهسوری» با حضور رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث استان مرکزی، فرمانده انتظامی شهرستان اراک و مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک در دفتر پایگاه خبری دیار آفتاب برگزار شد.
فرمانده انتظامی شهرستان اراک:
قطعاً با مخلان نظم و امنیت برخورد خواهد شد/ پلیس در چارچوب قانون دوستدار شادی و در کنار مردم است
علیرضا معیریان، فرمانده انتظامی شهرستان اراک در این میزگرد اظهار کرد: مراسم چهارشنبه آخر سال یکی از سنتهای دیرینه ایرانی است که متأسفانه گاهی برخی از فرهنگها تبدیل به ضد فرهنگ میشود و محتمل ضرر و زیان در حوزههای مختلف میشود.
وی افزود: چهارشنبهسوری به معنای القای شور و شعف و شادی است که مردم باید در آن شب شاد باشند ولی متأسفانه این مراسم تبدیل به چهارشنبه سوزی میشود و خیلی از خانوادهها در این شب نگران و گاهی هم متحمل ضررهای جبرانناپذیری میشوند.
فرمانده انتظامی شهرستان اراک عنوان کرد: مواد محترقه دستساز و مواد آتشزا غیراستاندارد که در چندین سال اخیر استفاده میشود خسارت و زیانهای بسیاری برای جامعه به بار آورده است.
معیریان گفت: پلیس در کنار دیگر دستگاههای خدماتی ازجمله مرکز فوریتهای اورژانس و آتشنشانی در چهارشنبه آخر سال فعال بوده و معضل چهارشنبه سوزی یکی از طرحهای مهمی است که به دلیل تکرار هرساله در قالب دستورالعمل به پلیس ابلاغ میشود زیرا برخی افراد از مقررات موضوعه کشور عدول میکنند و به خودشان و جامعه آسیب میرسانند.
وی با اشاره به شرح وظایف پلیس در مراسمات چهارشنبه آخر سال گفت: پلیس نه تنها مخالف شادی مردم نیست بلکه در چارچوب قانون و مقررات کشور، دوستدار شادی و شور و شعف است و در شادی مردم نیز شرکت میکند.
فرمانده انتظامی شهرستان اراک ادامه داد: با توجه به سوءاستفاده معاندین از فرصت چهارشنبهسوری، طرح جمعآوری مواد محترقه طبق سنوات گذشته از ابتدای زمستان اجراشده است و کشفیاتی در حوزه مواد محترقه وارداتی که در قالب کالای قاچاق وارد کشور میشود را در سطح شهر اراک و استان مرکزی داشتیم.
معیریان بیان کرد: نظارت بر اماکن عمومی و محلهای عرضه مواد اشتعالزا، ازجمله رنگفروشیها ، آپاراتیها ، مصالحفروشیها و جایگاههای سوخت انجامشده و قشر جوان، جامعه هدف ما در این موضوع هستند که ما وظیفهداریم در این راستا با تمام توان به جهت پیشگیری و صیانت از هر حادثه اهتمام جدی داشته باشیم.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه پلیس در برگزاری مراسم چهارشنبه آخر سال گفت: هرساله طرحهای کشف و جمعآوری مواد محترقه دستساز قبل از فرارسیدن مراسم چهارشنبهسوری انجام میشود و اکنون این طرح از ۱۴ اسفند آغازشده و تا شب قبل از چهارشنبهسوری ادامه دارد.
فرمانده انتظامی شهرستان اراک با اشاره به اقدامات پلیس در حین برگزاری مراسم شب چهارشنبهسوری بیان کرد: پوشش امنیتی، انتظامی و ترافیکی حوزههای آسیبزا یکی از اقدامات پلیس در شب چهارشنبهسوری است.
معیریان افزود: ارتقاء فرهنگ عمومی و آگاهی بخشی به مردم، یکی از نقشهای مهم و اساسی در جهت کاهش حوادث و اتفاقات است تا فرصت اقدام سریع به دستگاههای خدماتی برای رسیدن به صحنه حوادث داده شود.
وی اظهار کرد: عدم استانداردهای لازم در خیابانها باعث شده تا امدادرسانی در حوزه کار پلیس، اورژانس و آتشنشانی با تأخیر اتفاق بیفتد و از شهروندان تقاضا داریم که در صورت مشاهده ماشینهای امدادرسان و پلیس همکاریهای لازم را با همکاران ما داشته باشند.
فرمانده انتظامی شهرستان اراک بیان کرد: ارتقاء فرهنگ عمومی و آگاهی بخشی توسط دستگاههای خدماتی در فضای مجازی و حقیقی در چند سال اخیر بهصورت جدی پیگیری میشود زیرا فرهنگسازی، آموزش و اطلاعرسانی بهصورت مستمر تأثیرگذار است و البته پیش از ورود دستگاههای خدماتی در بحث فرهنگسازی باید آموزش به جوانان در خانوادهها نهادینه شود.
معیریان ادامه داد: تمام دستگاههای اجرایی بهویژه دستگاههایی که با قشر جوان در ارتباط هستند باید در بحث آموزش و فرهنگسازی اقدام کنند تا آموزش به قشر جوان و نوجوان در طول سال بهصورت مستمر نهادینه شود.
وی تصریح کرد: حدود ۳۳ دستگاه در برقراری و ایجاد امنیت پایدار در کشور دخیل هستند و هر یک از این دستگاهها باید بهاندازه وظیفه خود در بحث آموزش اقدام کنند.
فرمانده انتظامی شهرستان اراک افزود: قشر جوان پتانسیلی از انرژیهای جنبشی نهفته است که باید مکانی برای تخلیه انرژی جوانان در نظر گرفته شود و در این زمینه باید دستگاههای مربوطه و مسئولین پایکار بیایند تا مکانهای ورزشی، تفریحی و سرگرمی برای جوانان ایجاد کنند و از انرژی جوانان در راستای سازندگی و ارتقاء روح و روان آنان استفاده کنند.
معیریان خاطرنشان کرد: مخلان نظم و امنیت بدانند که پلیس تمام تلاش خود را به کار بسته تا کوچکترین اختلالی در نظم و امنیت پایدار موجود در جامعه وارد نشود و قطعاً با مخلان نظم و امنیت برخورد خواهد شد و هیچ جایی از شهر برای این افراد، امن نخواهد بود.
مدیرعامل آتشنشانی شهرداری اراک:
خانوادهها در شب چهارشنبه آخر سال از نوجوانان غافل نشوند/ آمادهباش ۲۸ پایگاه عملیاتی آتشنشانی اراک
محسن فضلی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک در این میزگرد، اظهار کرد: ما مخالف شادی مردم نیستیم که بنا بر رسم و فرهنگ دیرینه در چهارشنبه آخر سال آتش برپا کنند، ولی موافق استفاده از مواد محترقه دستساز برای از بین بردن آرامش مردم هم نیستیم و نباید برخی افراد سودجو باعث آسیب به شهروندان شوند.
وی ادامه داد: همکاران ما در آتشنشانی استان مرکزی در سال گذشته به ۲۰ مورد عملیات در شب چهارشنبه آخر سال اعزام شدند که ۱۴ نفر مصدوم داشتیم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک گفت: با توجه به اینکه ۵۴ درصد از آمار مصدومین مراسم چهارشنبهسوری را جوانان تشکیل دادهاند، لذا آموزش مدارس را در اولویت قراردادیم تا بتوانیم میزان خسارات و حوادث را پایین بیاوریم به همین دلیل۱۵۰ مدرسه را تحت آموزش قرار دادهایم.
فضلی عنوان کرد: بنرهای هشداردهنده در سطح شهر نصب خواهد شد و محتواهای آموزشی تهیهشده که در فضای مجازی منتشر میکنیم و همچنین بروشورهاییای هشداردهنده در خصوص خطرات چهارشنبه آخر سال در بین دانش آموزان توزیعشده است.
وی افزود: کمپین «نه به چهارشنبهسوری خطرناک» چند سالی است که راهاندازی شده و امسال نیز برای پنجمین سال این کمپین فعال است که امیدواریم با این اقدامات بتوانیم از حوادثی که در سنوات گذشته شاهد آن بودیم جلوگیری کنیم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک تصریح کرد: به خانوادهها توصیه میکنیم که در شب چهارشنبه آخر سال در کنار فرزندانشان باشند و بهویژه از نوجوانان غافل نباشند و اگر در چهارشنبه آخر سال آتشی را روشن میکنند حجم آن کم باشد.
فضلی تأکید کرد: شهروندان از مواد سریع الاشتعال مانند بنزین و الکل برای برپایی آتش استفاده نکنند و در صورت روشن کردن آتش مراقب باشند که نزدیک انبار و یا مواد سوختنی نباشد.
وی ادامه داد: خانوادهها در مراسمهای چهارشنبهسوری، لوازم اطفاء حریق را در خانه داشته باشند تا در صورت بروز حوادث از آن استفاده کنند و هرگز از مواد محترقه دستساز استفاده نکنند، زیرا حجم مواد آنها بسیار زیاد است و میزان تخریب و اثرگذاری بالایی دارند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک گفت: در برخی از حریقها مشاهدهشده که کپسولهای تحتفشار را روی شعله قرار دادهاند که این کار بسیار خطرناک است و در زمان انفجار میتواند ترکشهای پرتابی بسیار خطرناکی داشته باشد.
فضلی با اشاره به برپایی آتش بهوسیله لاستیکهای فرسوده بیان کرد: استفاده از لاستیکهای فرسوده برای برپایی آتش برای محیطزیست بسیار زیانآور است و دود و آلایندگی ناشی از سوختن لاستیک برای شهر و مردم مضرات فراوانی دارد.
وی افزود: شهروندان عزیز هنگام شنیدن صدای آژیر ماشینهای امدادی در کوچه و خیابانها حتماً همکاری کنند تا نیرویهای امدادی بتوانند بهموقع در محل حادثه حاضر شوند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک عنوان کرد: امسال ۲۸ پایگاه عملیاتی ثابت و سیار برای چهارشنبه آخر سال طراحی کردیم و همکاران عملیاتی ما در تمامی جایگاههای سوخت و ساختمانهای حساس و مراکزی که لوازم و خودروهای زیادی در آن وجود دارد مستقر هستند.
فضلی ادامه داد: در خصوص برنامهریزی برای چهارشنبه آخر سال جلسات مشترک با همکاران انتظامی و اورژانس داشتیم که این جلسات مصوباتی داشت تا با همافزایی و همگرایی و همفکری بتوانیم شب چهارشنبه آخر سال را با کمترین حوادث پشت سر بگذاریم.
وی اظهار کرد: همکاران ما از ۱۵ اسفند در مراکز خرید و مرکز شهر و خیابانهای اصلی که ترافیک وجود دارد بهصورت آمادهباش صد درصد حضور دارند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک گفت: لیستهای کشیک نوروزی آمادهشده و همکاران عملیاتی و کارشناسی ما تا ۱۵ فروردین در کشیکها قرار دارند و امیدواریم در سال جدید با رعایت نکات ایمنی شاهد کمترین حادثه برای همشهریان باشیم.
فضلی عنوان کرد: بسیاری از حوادث به دلیل عدم آموزش شهروندان اتفاق افتاده که هنگام برپایی آتش از مواد سریع الاشتعال استفاده کردند و این امر موجب بروز حادثه شده است.
وی ادامه داد: چندین سال است که با فرهنگ چهارشنبهسوری درگیر هستیم که در این حوزه باید صداوسیما، آموزشوپرورش و اصحاب رسانه پایکار بیایند تا فرهنگ صحیح مراسم چهارشنبه آخر سال را به جوانان آموزش دهیم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک تصریح کرد: با توجه به اینکه تمام شهروندان در چهارشنبه آخر سال درگیر رسم و رسومات چهارشنبهسوری هستند بنابراین نمیتوانیم مکان خاصی را برای برپایی مراسم چهارشنبهسوری تعریف کنیم تا همه مردم در آن مکان موردنظر جمع شوند و اینگونه از حوادث جلوگیری کنیم.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان مرکزی:
۴۰ درصد مصدومان حوادث چهارشنبهسوری را جوانان تشکیل میدهند/ آموزش و آگاهی سازی دانش آموزان در مدارس در حال انجام است
بهروز ایراننژاد، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان مرکزی در این میزگرد، اظهار کرد: تعداد مصدومین مراسم چهارشنبه آخر سال در کشور روند افزایشی داشته در استان مرکزی با توجه به اینکه شدت خسارات در چهارشنبهسوری زیاد شده، ولی خوشبختانه تعداد مصدومین در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ کاهشی بوده است.
وی افزود: جوانان حدود ۴۰ درصد از مصدومین چهارشنبه آخر سال را تشکیل دادهاند لذا در حال آموزش تمام مدارس در حوزه آتشنشانی هستیم و خطرات مواد محترقه برای جوانان را در مدارس به دانش آموزان گوشزد میکنیم تا از شدت خسارات مراسم چهارشنبهسوری کم شود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان مرکزی با اشاره به آسیب رساندن به آمبولانسها در شب چهارشنبهسوری گفت: در شبهای چهارشنبهسوری به آمبولانسها در مناطقی از جمله قنات ناصری، کرهرود و شهرک علی بن ابیطالب آسیب میزنند و این در حالی است که هزینه یک آمبولانس از ۲ دستگاه اتوبوس شهری بیشتر است و به دلیل تحریمها واردات قطعات نداریم.
ایراننژاد با اشاره به مناطق پرخطر در چهارشنبهسوری گفت: از نیروی انتظامی تقاضا داریم که با هوشیاری و اقدامات اطلاعاتی پیش از برپایی آتش جلوی افراد را بگیرند، زیرا وقتی آتش برپا شود شرایط سختی برای جمعآوری افراد ایجاد میشود.
وی بابیان اینکه همراهی والدین از پنهانکاری جوانان در خصوص رفتارهای پرخطر جلوگیری میکند، گفت: والدین باید در خصوص آتشبازی بیخطر با فرزندان خود همراهی کنند و از اتفاقات ناخوشایند در چهارشنبهسوریهای پرخطر جلوگیری کنند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان مرکزی گفت: آموزش و آگاهی سازی دانش آموزان در مدارس در حال انجام است و از خانوادهها به دلیل تأثیرگذاری بیشتر روی فرزندان خود تقاضا داریم که آموزشهای لازم در خصوص آتشبازی را به فرزندان و جوانان خود بدهند.
وی تصریح کرد: کودکان با مشاهده حوادث چهارشنبهسوری، فرهنگ نادرستی را یاد میگیرند و تصور میکنند که مراسم چهارشنبهسوری همیشه باید با روشن کردن آتش و استفاده از مواد محترقه همراه باشد که مشاهده این صحنهها و گاهی حوادث ناگوار باعث اختلال در روان کودکان میشود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان مرکزی با اشاره به تحلیل ریشهای وقایع در آتشنشانی گفت: کارشناسان بهداشت روان در آتشنشانی با فردی که در حادثه ناگواری دچار صدمات روحی و روانی شده مصاحبه میکنند و در صورت نیاز، مداخله روانشناسی و روانپزشکی انجام میشود.
ایراننژاد بابیان اینکه چهار مورد فوت براثر مونوکسید کربن در سه روز اخیر رخداده است، گفت: در روزهای آینده احتمال برودت هوا وجود دارد و با توجه به اینکه آمار فوتیها پیش از رسیدن همکاران ما افزایشیافته بنابراین خانوادهها باید دقت کنند که از وسایل گازسوز استاندارد استفاده کنند و از وسایل خوراکپزی برای گرمایش خانه استفاده نکنند.
وی با اشاره به افزایش آمار حوادث ترافیکی گفت: آمار فوتیهای سر صحنه در تصادفات شهری افزایش زیادی داشته و سرعت خودروها باید از راههای مختلفی کنترل شود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان مرکزی عنوان کرد: مدتزمان رسیدن نیروهای امدادی درصحنههای تصادف را با افتتاح پایگاههای جدید و استفاده از اورژانس هوایی از ۱۲ دقیقه به ۱۱ دقیقه کاهش دادیم، ولی بازهم آمار فوتیها افزایش داشته، زیرا سرعت خودروها در جادهها بسیار زیاد است که باید از روشهای مختلف کنترل سرعت خودروها انجام شود.
ایراننژاد ادامه داد: هموطنان در صورت نیاز به حضور عوامل اورژانس با ۱۱۵ تماس بگیرند و نوع حادثه، تعداد مصدومین و آدرس حادثه را به همکاران ما اعلام کنند و امسال در کمیسیون ایمنی راهها مصوب شد که تیرهای روشنایی جادهها شمارهگذاری شود و در صوتی که هموطنان آدرس را نمیدانستند شماره تیر روشنایی را به ۱۱۵ اعلام کنند.
ایراننژاد عنوان کرد: در استان مرکزی ۷۷ پایگاه داریم که از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین در حالت آمادهباش هستند و همه مرخصیها لغو شده است تا در ایام پایان سال و عید نوروز به هموطنان خدمترسانی کنیم و همچنین ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک بالگرد از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب برای خدمترسانی به مردم آماده است.
وی با اشاره به تعداد مصدومین در حوادث رانندگی گفت: تعداد مصدومین در حوادث شهری نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشته و همچنین مصدومین در حوادث جادهای نیز نسبت به سال گذشته ۱۷ درصد افزایش داشته است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان مرکزی تصریح کرد: آمار فوتیهای سر صحنه تصادف نسبت به سال گذشته در حوادث شهری ۴۱ درصد افزایش و در حوادث جادهای ۱۹ درصد افزایش داشته است.
ایراننژاد در پایان از شهروندان خواست تا در صورت بروز حادثه در چهارشنبه آخر سال ابتدا حریق را خاموش کنند و سپس با حفظ خونسردی با شماره ۱۲۵ و ۱۱۵ تماس بگیرند.
انتهای پیام/