
استان مركزی سومین خاستگاه تنوع زیستی كشور است/ روند افزایشی جمعیت حیاتوحش استان
یوسف یوسفی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ در رابطه با وضعیت این استان ازلحاظ تنوع زیستمحیطی و حیاتوحش اظهار داشت: استان مرکزی با مساحتی حدود سه میلیون هکتار در محل زاویه برخورد دو رشتهکوه البرز و زاگرس واقعشده که وجود مناطق کویری، کوهستانهای مرتفع، تالابها و سدها، دشتها و کوهپایهها به غنای زیستی استان کمک شایانی نموده است.
یوسفی اظهار کرد: استان مركزی در خاستگاه سوم كشور در حوزه تنوع زیستی قرار دارد و نماد تنوع زیستی استان کل (پازن) است و تاكنون 335 گونه جانوری شامل 53 گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 4 گونه دوزیست، 19 گونه ماهی بومی و یک هزار و 336 گونه گیاهی در آن شناساییشده است.
وی بیان کرد: استان مرکزی دارای 13 منطقه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست کشور است که 360 هزار و 998 هکتار وسعت دارد که شامل پارک ملی هفتاد قله، سه منطقه حفاظتشده هفتاد قله اراک، الوند و چنار خمین، دو پناهگاه حیاتوحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شكارممنوع بازرجان تفرش، كلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است كه این مناطق از بهترین زیستگاهها و پناهگاههای حیاتوحش كشور محسوب میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: بر اساس نتایج سرشماری انجامشده در دیماه جاری، جمعیت حیاتوحش استان در وضعیت مطلوبی نسبت به نتایج آخرین سرشماری قرار دارد و از روند افزایشی برخوردار است.
یوسفی تصریح کرد: در این برنامه سرشماری جمعیت گونههای شاخص شامل کل و بز، قوچ و میش، گراز و گرگ در زیستگاههای مناطق پایش و بررسی و با بررسی و تجزیهوتحلیل اطلاعات مشخص گردید جمعیت ثم داران شاخص استان با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به سال قبل همراه بوده است و همچنین تعداد قابلتوجهی گرگ، گراز، روباه، خرگوش و شغال در این سرشماری مشاهده گردید.
انتهای پیام/