
نیمه شعبان مظهر امید به آینده است/ منجی موعود مربوط به همه مذاهب و ادیان است
به گزارش دیار آفتاب؛ حضرت مهدی(عجّل الله تعالی فرجه)، دوازدهمین و آخرین امام معصوم شیعیان است که بنا بر قول مشهور، در شب نیمه شعبان سال ۲۵۵ هجری در شهر سامرا دیده به جهان گشود.
پدرش امام حسن عسکری(ع)، امام یازدهم شیعیان و مادرش نرجس است و برای مادرش نامهای دیگری چون صیقل، ریحانه، سوسن، حکیمه و ملیکه نیز گفته شده است.
محل تولد امام زمان (عج) در شهر سامرا و در خانه امام حسن عسکری (ع) به صورت نهان واقع گردید و درباره تاریخ تولدش، میان سیرهنگاران اتفاق نیست؛ برخی پانزدهم شعبان، برخی هشتم شعبان و برخی بیست و سوم ماه رمضان را ذکر کردهاند؛ همچنین برخی سال ۲۵۵ و برخی دیگر سال ۲۵۶ قمری را سال ولادت آن حضرت دانستهاند.
امام زمان (عج) از آغاز تولد به امر و مشیت الهی در پس پرده غیبت قرار گرفت و جز پدر گرامیاش امام حسن عسکری (ع) و مادرش نرجس و عمه پدرش حکیمه خاتون و برخی از خواص و نزدیکان، نمیتوانستند به طور آزاد و دلخواه وی را دیدار کنند زیرا خلفای عباسی و عاملان و حاکمان ستم پیشه آنان، وجود شریف آن حضرت را مانع ستمگریهای خویش میدیدند و درصدد یافتن مهدی موعود و کشتن وی برمیآمدند.
تجلیل و تکریم نیمه شعبان از اهمیت زیادی برخوردار است و باید نسل جوان با سیره و شخصیت حضرت ولیعصر (عج) آشنا شود زیرا ما در دوران انتظار وظایفی برعهده داریم که نباید در دوران غیبت از این وظایف غافل شویم.
حضرت آیتالله خامنهای در خصوص نیمه شعبان می¬فرمایند: نیمهی شعبان، مظهر امید به آینده است؛ بقیه امیدها ممکن است بشود، ممکن است نشود؛ امّا امید به اصلاح نهایی بهوسیلهی حضرت صاحبالزّمان امید غیرقابل تخلّف است.
هرساله جشنهای نیمه شعبان هدفمند، امیدآفرین و نشاطبخش با حضور همه اقشار جامعه به شکل گسترده در شهرها، محلهها و روستاها برگزار شود.
*** وظایف منتظران در دوران غیبت امام زمان (عج)
یکی از وظایف منتظران در دوران غیبت، معرفت و شناخت و ابراز محبت نسبت به حضرت ولیعصر (عج) است که این امر مهم را باید در خود تقویت و دیگران را به آن دعوت کنیم و همچنین در دوران غیبت وظیفه نداریم دنبال علائم ظهور بگردیم.
امام زمان (عج) به آخرین نائبشان فرمودند که هیچکس از زمان ظهور خبر ندارد و ما نیز باید مراقب باشیم که در انحرافات زمان غیبت گرفتار نشویم و سعی کنیم در این شرایط که انحرافات بسیار زیاد شده است مردم را با امام زمان (عج) مأنوس کنیم.
با توجه به اینکه منجی موعود مربوط به همه مذاهب و ادیان است بنابراین وظیفه مهم دیگر در زمان غیبت نصرت امام عصر (عج) این است تا در حد توان خود نیمه شعبان را جشن بگیریم و مشکلات اقتصادی نباید باعث شود که ما از امام زمان (عج) غافل شویم.
انسان باید در زمان غیبت با امام زمان (عج) یک ارتباط قلبی داشته باشد و انتظار، صبر و شکیبایی در این دوران طولانی غیبت یک عبادت است زیرا اگر نگاه عمیق به انتظار داشته باشیم، به این برخورد خواهیم کرد که انتظار باید توأم با صبر، شکیبایی، امید، ایمان و تقوا باشد.
فطرت بشر به انتظار یک اتفاق زیباست، همیشه با امید در انتظار این است که اگر رنجی میبرد به راحت تبدیل شود، اگر مریض است به صحت تبدیل و اگر ظالمانی به عمر آنها سیطره دارند عمر تباه آنها پایان داده میشود و کسانی بیایند که طومار ظالمان را در هم بپیچند.
*** فضیلت و اعمال شب نیمه شعبان
شب پر فضیلت نیمه شعبان دارای ارزشهای معنوی زیادی است و از لحاظ برتری و فضیلت همانند شبهای قدر دارای ارزش و منزلت فراوان هست.
امام جعفر صادق(ع) در مورد فضیلت شب نیمه شعبان میفرمایند: آن شب بعد از لیلة القدر افضل شبها است. در آن شب خداوند به بندگان، فضل خود را عطا میفرماید پس سعی و کوشش کنید به سوی خدای تعالی در شب نیمه شعبان تقرّب یابید زیرا خدا قسم یاد فرموده به ذات مقدس خود که سائلی را از درگاه خود تا زمانی که مطلب گناهی را درخواست نکند، دست خالی برنگرداند.
برای این شب عزیز و مبارک که میلاد سلطان عصر و قلوب است، اعمالی از جمله دعاها و زیارات و نماز آمده است.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه اراک:
ایجاد مقدمات ظهور با تمدن سازی اسلامی محقق میشود/ وظایف منتظران امام زمان(عج)
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک گفت: منتظر واقعی حضرت مهدی (عج) باید وظایف فردی و اجتماعی خود را جدی بگیرد تا تمدن اسلامی محقق شود.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدی مهدوی اطهر، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک در گفتگو با دیار آفتاب؛ با بیان اینکه منتظران امام زمان (عج) باید مقدمات ظهور را محقق کنند گفت: با بررسی اهداف ظهور میتوانیم ظهور را تعریف کنیم زیرا هدف از ظهور، ایجاد حکومت جهانی در راستای عبادت خداوند و ایجاد حاکمیت خداوند در تمام ابعاد از جمله اقتصاد، فرهنگ، سیاست، علوم و امور نظامی و... به صورت جهانی است.
وی افزود: ایجاد حکمرانی اسلامی در تمام ابعاد از اهداف ظهور امام زمان(عج) است که منتظران واقعی و انتظار باید زمینهساز این امر باشند بنابراین با ظهور امام عصر(عج)، حکومت اسلامی، عدالت و زمینهسازی رشد دنیوی و اخروی افراد ایجاد میشود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک با اشاره به وظایف منتظران واقعی امام زمان (عج) عنوان کرد: منتظران باید بستر حکومت اسلامی، تقویت وحدت اسلامی در مسائل اقتصادی و سیاسی و فرهنگی در بعد اجتماعی (کشف نظریات اسلامی برای ایجاد حکمرانی اسلامی) و در بعد فردی (خودسازی، جهاد با نفس و مقدمات «تَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ») را ایجاد کنند.
اطهر ادامه داد: قرآن کریم در سه مرحله «اصبروا» و «صابروا» و «رابطوا» از ما صبر خواسته که به ترتیب به معنای صبر فردی، صبر جمعی و صبر همراه با اتحاد جمعی است و ما برای ایجاد حکومت اسلامی نیاز به «رابطوا» داریم که معادل سوره عصر «تَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ» است بنابراین ما باید آستانه تحمل خود را در مسائل فردی و اجتماعی بالا ببریم.
وی با بیان اینکه صبر به معنای استقامت در حین عمل است، گفت: منتظر واقعی حضرت مهدی (عج) باید وظایف فردی و اجتماعی خود یعنی «انجام واجبات» و «ترک محرمات» را جدی بگیرد که این امر در بستر خودسازی، فرهنگسازی، جامعه سازی و ایجاد تمدن اسلامی محقق میشود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: اگر ما بتوانیم تمدن اسلامی را محقق کنیم بستر ظهور نیز محقق میشود و طبق بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، بستر ظهور در پنج گام مختلف تمدن سازی از جمله «انقلاب اسلامی» و «نظام اسلامی» و «دولت اسلامی» و «جامعه اسلامی» و «تمدن اسلامی» محقق میشود.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره):
هدایت امام زمان(عج) در شکلهای مختلف به بشریت ارائه میشود
مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک با اشاره به اینکه هدایت امام زمان(عج) در شکلهای مختلف به بشریت ارائه میشود، گفت: آشنایی با مقام امامت برای همگان لازم و ضروری است زیرا جایگاه امامت دنباله نبوت و جایگاه الهی است.
به گزارش دیار آفتاب؛ حجتالاسلام سید احمد میر مهدی، مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک در گفتگو با دیار آفتاب؛ در خصوص راهکارهای توسعه فرهنگ مهدویت اظهار کرد: آشنایی با مقام امامت برای همگان لازم و ضروری است زیرا جایگاه امامت دنباله نبوت و جایگاه الهی است و فقط امامان معصوم میتوانند مسئولیت امامت را بر عهده بگیرند و مردم را بعد از پیامبر با اعتقادات آشنا کنند.
وی افزود: خداوند جایگاه ویژه و خاصی را به امامان معصوم عنایت کرده و در قرآن کریم نیز آمده که خداوند به حضرت ابراهیم میفرماید «لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمینَ» به معنای «عهد من به ظالمین نمیرسد» است بنابراین مردم باید با جایگاه ویژه و مقام امامت آشنا بشوند.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک با پاسخ به این پرسش که غیبت امام زمان(عج) ضرر و اشکالی ندارد؟ گفت: غیبت امام زمان(عج) به مانند آفتاب پشت ابر است که نورافشانی میکند و امام عصر(عج) در پس پرده غیبت نیز نورافشانی میکند و هدایت انسانها را انجام میدهد.
میر مهدی عنوان کرد: هدایت امام زمان(عج) در شکلهای مختلف به بشریت ارائه میشود بنابراین شناخت امام برای همه مردم یک امر ضروری است.
وی تصریح کرد: ابتدا باید مطلب مربوط به معرفت امام در باب شناخت امام مطرح شود و در نتیجه وقتی معرفت ما نسبت به امام زیاد شد آنگاه میتوانیم انتظارات امام زمان (عج) را پیگیری کنیم.
انتهای پیام/