به گزارش دیار آفتاب؛ بر اساس اطلاعات دریافت شده از سامانه پایش کیفی هوای محیط زیست میانگین شاخص لحظهای کیفیت هوای اراک در ساعت 13 امروز یکشنبه دوم بهمنماه به عدد 500 رسید که نشانگر وضعیت بحرانی و خطرناک است به طوری که در این ساعت میتوان اراک را با اختلاف نسبت به سایر شهرهای آلوده از جمله تهران، البرز و اصفهان آلودهترین شهر کشور قلمداد کرد.
شاخصها در سه ایستگاه خیابان میرزای شیرازی، خیابان قائممقام و بلوار حافظیه در این ساعت به ترتیب بر روی عدد 500 و 167 و 156 قرار دارند که بیانگر شرایط بسیار نامطلوب کیفیت هوای اراک در روز جاری است، در همین حال اما باوجود وضعیت خطرناک هوا شاخص آلایندگی در ایستگاه بلوار آیتالله اراکی (محیطزیست) با نمایش عدد ۶۳ در وضعیت قابلقبول قرار دارد اتفاق عجیبی که بار دیگر جانمایی اشتباه و شاخص غیرقابل اعتنای این ایستگاه در ارزیابی کیفیت هوای اراک را نشان میدهد.
همچنین در ساعت 13 امروز کیفیت هوای شازند نیز با شاخص آلایندگی 202 در وضعیت بسیار ناسالم قرار دارد ضمن اینکه هوای ساوه نیز با شاخص آلایندگی 133 در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرارگرفته است.
طبق اطلاعات مرکز پایش هوای سازمان محیط زیست آلاینده اصلی در اراک ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ و 10 میکرون است که این آلایندگی ناشی از منابعی همچون سوختهای فسیلی، صنایع و بهویژه در روزهای اخیر مازوت سوزی نیروگاه شازند است، ضمن اینکه در شازند آلاینده ازون نیز نقشآفرینی میکند.
هشدار سطح نارنجی روز گذشته سازمان هواشناسی کشور البته از تداوم و تشدید آلودگی هوا در کلانشهرهای تهران، کرج، اصفهان، اراک از دوشنبه تا چهارشنبه هفته جاری حکایت دارد.
مدارس ابتدایی اراک، شازند و مهاجران امروز یکشنبه 2 بهمنماه به دلیل آلودگی هوا در دو نوبت صبح و عصر تعطیل بود و به نظر میرسد روند تشدید آلودگی هوا تا پایان هفته باز هم کارگروه اضطرار آلودگی هوا را مجبور به تصمیمگیری برای تعطیلی مدارس کند.
آلودگی هوا در این روزهای سرد سال بیش از گذشته با جسم و جان مردم کلانشهر اراک عجین است و حالا بار دیگر شاخصها کیفیت هوای این شهر را در شرایط ناسالم نشان میدهد، امروز در حالی صد و هجدهمین روز ناسالم از ابتدای سال جاری تاکنون در کارنامهی آلودگی هوای کلانشهر اراک به ثبت میرسد که هرچند تعداد روزهای ناسالم اراک نسبت به مدت مشابه سال قبل، چند روزی کمتر است اما این کاهش مربوط نیمه نخست سال بوده و در نیمه دوم تفاوتی ندارد بلکه به سمت افزایشی شدن در حرکت است.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، کودکان و سالمندان با احتمال بیشتری ممکن است در نتیجه قرار گرفتن در معرض هوای آلوده بهویژه آلایندههای ناشی از سوخت مازوت آسیب ببینند، حتی افراد سالم نیز در هنگام قرار گرفتن در معرض میزانهای بالای ذرات آلاینده دچار علائم و عوارض تنفسی میشوند ولی پرواضح است که آلودگي در بلندمدت ميتواند پيامدهاي جدي در سلامت داشته باشد.
اکیداً توصیه میشود در شرایط آلودگی هوا گروههای حساس ازجمله سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و ریوی بهمنظور احتیاط بیشتر حتیالامکان در این وضعیت از منزل خارج نشوند و سایر افراد از فعالیتهای سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.
انتهای پیام/