به گزارش دیار آفتاب؛به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جلسه بررسی صلاحیت و اخذ رأی اعتماد به مهرداد بذرپاش وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دقایقی پیش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با حضور ۱۹۸ نفر از نمایندگان آغاز شد.
با توجه به برگزاری سخنرانی رئیس جمهور در دانشگاه تهران، آیتالله رئیسی موفق به حضور در مجلس نشد.
گفتنی است؛ محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور، محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور، امیرحسین قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید، سیدجواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی، حمید سجادی وزیر ورزش، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عیسی زارع پور وزیر ارتباطات نیز در صحن علنی حضور دارند.
سید محسن دهنوی عضو هیات رئیسه مجلس یازدهم در تشریح روند بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی توضیح داد: براساس آیین نامه رئیس جمهور یک ساعت زمان برای دفاع از برنامه های وزیر پیشنهادی دارد، اما از آنجا که تا این
لحظه رئیس جمهور در صحن علنی حاضر نشده است، لاجرم از این بخش عبور می کنیم.
وی ادامه داد: در ادامه سخنگوهای کمیسیون های عمران و کشاورزی، گزارش کمیسیون متبوع خود را ظرف 5 دقیقه قرائت می کنند، سپس دو نفر از نمایندگان در مخالفت و دو نفر نیز در موافقت با وزیر پیشنهادی به مدت 15 دقیقه به بیان نقطه نظرات خود می پردازند. در انتها نیز وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی به مدت 30 دقیقه به دفاع از برنامه ها و صلاحیت خود می پردازد.
بیشتر بخوانید:
عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی خبر داد و گفت: حدود ۱۹۰ عنوان در حوزه مسکن و شهرسازی و راه و ترابری در برنامه پیشنهادی آقای بذرپاش تدوین شده که از لحاظ تناسب، واقع گرایی، صراحت، انسجام، جامعیت و آینده نگری «مطلوب» و از لحاظ شفافیت، سنجش پذیری و زمانبندی «متوسط» ارزیابی شده است.
ذبیح الله اعظمی ساردوئی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در ادامه در تشریح گزارش کمیسیون متبوع خود در مورد بررسی صلاحیت و برنامههای ارائه شده مهرداد بذرپرش وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی خبر داد.
مهدی عسگری نماینده مردم کرج در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: در حوزه حمل و نقل، زمینی، دریایی و هوایی چالشها و مشکلات زیادی داریم و وزارت راه و شهرسازی در حوزه اقتصادی، روابط با همسایگان، ترانزیت و تأمین زمین و مسکن وظایفی بر عهده دارد،.
وی بیان کرد: امروز هزینه مسکن در سبد خانوار به ۴۰ درصد رسیده و در کلانشهرها بالغ بر ۵۰ درصد از سبد خانوار و هزینه مسکن اختصاص پیدا میکند. قیمت مسکن در سه دهه گذشته در تهران ۱۱۰۰ برابر افزایش یافته است. این افزایش در طلا، سکه و ارز نصف آن بوده و افزایش تورم مسکن باعث افزایش قیمت خدمات و سایر کالاها شده است و وضعیت معیشت را به چنین روزی رقم زده است. مردم از بی مسکنی و بد مسکنی رنج میبرند.
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در قانون جهش تولید تکلیف کردیم که سالانه یک میلیون واحد مسکن در سال تولید شود، بعد از یک سال و نیم چقدر در این زمینه پیشرفت داشته ایم؟ دلیل اینکه قوانین روی کاغذ میماند چیست؟ آیا دولت آسیب شناسی کرده است؟ اگر دولت به این موارد توجه نکند، تفاوتی ندارد چه کسی وزیر راه و شهرسازی شود.
وی ادامه داد: بنگاهها و بانکها و قشر ثروتمند از محل زمین انباشت ثروت کرده اند، این در حالی است که اغلب زمینها در اختیار دولت است، اما به دلیل احتکار نتوانسته است از این ظرفیت استفاده کند. تأمین مسکن کار فرابخشی است، همه باید کمک کنند. بر اساس آمایش سرزمین، ۱۰ درصد از زمینهای کشور قابل سکونت است یعنی اگر به هر خانوار ۲۴۰ متر زمین برای مسکن ویلایی حیاط دار دهیم، تا ۷۵۰ میلیون نفر ظرفیت بارگذاری مسکونی درجه یک را داریم اما کلانشهرهایی ایجاد کرده ایم که هوا ندارد و زیرساختهای آن را هم میبینیم.
عسگری اظهار داشت: بذرپاش از دیوان محاسبات میخواهد به وزارت راه و شهرسازی برود، آیا از ریشه مشکلات اطلاع دارد و برای حل آن برنامهای ارائه کرده است؟ اگر میخواهیم کار جهادی و انقلابی صورت گیرد، رئیس جمهور با تفویض اختیار به وزیر راه و شهرسازی، ریاست شورای عالی مسکن را واگذار و اجازه تشکیل این شورا را دهد. دیوان سالاری وزارت راه و شهرسازی معیوب است. اگر روند دهههای گذشته ادامه پیدا کند، مشکلات مسکن حل نمیشود. اگر مشکلات در حوزه مسکن حل نشود، فرقی نمیکند چه کسی سرکار بیاید.
مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: رئیس جمهور شجاع است، زیرا وقتی مشاهده میکند وزیری کوتاهی میکند، خودش پیشقدم میشود. وقتی میخواهیم به فردی رأی دهیم، باید شاخصه تخصص، تجربه و برنامه را مورد بررسی قرار دهیم. در حوزه تخصص با توجه به اینکه یک میلیون مهندس و فعال در حوزه شهرسازی، حمل و نقل و کریدورهای بین المللی فعالیت میکنند، آیا یک نفر نبود که به مجلس معرفی شود؟
وی ادامه داد: برخی میگویند که بذرپاش در عرصه مدیریتی موفق است، اما همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، در جایی که موفق بودهاید، همانجا بمانید و به مردم خدمت کنید. برنامهای از سوی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در حوزه ساخت یک میلیون مسکن در سال ندیدم و نشنیدم که قابل پایش باشد. همچنین در حوزه حمل و نقل ۲۳۹ هزار کیلومتر راه اصلی وجود دارد که اعتبار امسال آن ۲۰ هزار میلیارد تومان و در سال آینده ۲۱ هزار میلیارد تومان است، در حالی که نیاز ما در این حوزه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است که هیچ برنامهای در این حوزه وجود ندارد و فقط عنوان میشود که باید تأمین مالی صورت گیرد، اما از کجا قرار است این کار انجام شود.
یوسفی گفت: قطعاً بذرپاش از رستم قاسمی مدیرتر نیست، اما قاسمی هم نتوانست و دولت هم همراهی نکرد. هر چند رئیس جمهور ایستاد و شورای عالی مسکن را تشکیل داد، اما سیستم پولی و مالی کشور اعتقاد دارد، پرداخت تسهیلات و منابع مالی برای حوزه مسکن، تورم زا است. وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی باید درباره برنامههای خود برای راههای روستایی، ساخت مسکن و کریدورهای بین المللی توضیح دهد.
حسین حاتمی نماینده مردم خداآفرین، کلیبر و هوراند در مجلس به عنوان موافق مهرداد بذرپاش وزیر پیشنهادی وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: بذرپاش دکترای مدیریت تکنولوژی داشته و رشته تحصیلی او یک میان رشته در حوزه مدیریت است، بررسی سوابق بذرپاش در حوزههای مختلفی همچون دیوان محاسبات، نمایندگی مجلس شورای اسلامی، معاونت ریاست جمهوری و موارد دیگر نشان دهنده کارنامه درخشان اوست. برنامههای وی در وزارت راه و شهرسازی نشان میدهد که او به دنبال احصاء مشکلات و رفع ناترازی در حوزه مسکن و جذب مشارکت مردم در بازآفرینی شهری و توسعه خطوط ریلی است. همچنین اتمام پروژههای نیمه تمام در راه و مسکن و ارتقاء خدمات هوایی و کشتیرانی را هم دنبال میکنند.
وی افزود: وزارت راه و شهرسازی به یک مدیر توانمند نیاز دارد که بذرپاش چنین ویژگیهایی را دارد، تعامل با سایر قوا و آشنایی با ظرفیتهای مدیریتی از ویژگیهای بذرپاش است. وی در دو سال و نیم گذشته در برابر همه هجمههای ناجوانمردانه در داخل و بیرون مجلس شورای اسلامی سکوت مومنانه کرد پس سیاست یک بام و دو هوا در مجلس به عنوان محل خردورزی و حکمتاندیشی درست نیست. ما اگر ساخت یک میلیون مسکن را از دولت میخواستیم امروز هم همین موضوع را از آقای بذرپاش پیگیری میکنیم.
حسین حاتمی گفت: بذرپاش با روحیه بسیجی، انقلابی و تجربه و توان مدیریتی میتواند پیشانی موفق کارنامه دولت سیزدهم و سرسلسله مدیران گام دوم انقلاب اسلامی باشد، پس نمایندگان در راستای بیانیه گام دوم انقلاب به او رای دهند.