درباره نویسنده
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی مطرح کرد:
گردشگری و صنایع دستی، جایگزین پایدار درآمدهای نفتی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: با توجه به اهمیت گردشگری و صنایع دستی از آنها میتوان بهعنوان جایگزینی برای درآمدهای نفتی، بهرهبرداری کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محمود مرادی امروز در نشست صمیمی با مردم اراک در آستان امامزادگان عبدالله و آمنه خاتون علیهماالسلام با تاکید بر اهمیت گردشگری در اقتصاد کشور، گفت: آثار تاریخی و صنایع دستی دو بال برای توسعه گردشگری هستند. گردشگری میتواند جایگزینی برای وابستگی به فروش نفت باشد و با سرمایهگذاریهای کوچک در حوزه صنایع دستی میتوان اشتغالزایی قابل توجهی ایجاد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی به طرحهای گردشگری زراعی در استان اشاره کرد و گفت: در این نوع گردشگری، کشاورزان میتوانند همزمان با تولید محصولات کشاورزی، به جذب گردشگر و کسب درآمد نیز بپردازند.
وی همچنین به موضوع تسهیلات برای گردشگران خارجی و بازنشستگان داخلی اشاره کرد و گفت: در صورت هماهنگی، بازنشستگان استان میتوانند از اماکن تاریخی و موزههای تحت پوشش این اداره کل بازدید کنند.
مرادی با اشاره به اهمیت آموزش نسل جوان در حوزه میراث فرهنگی، از برگزاری اردوهای آموزشی هدفمند برای دانشآموزان و همکاری با آموزش و پرورش خبر داد.
وی همچنین بر لزوم اطلاعرسانی مناسب در خصوص آثار باستانی و تاریخی استان تاکید کرد و از طراحی و تهیه کتابچههای اطلاعرسانی در این زمینه خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، با تاکید بر اهمیت بهروزرسانی روشهای اطلاعرسانی جاذبههای تاریخی، طبیعی و گردشگری استان، از لزوم همکاری تمامی دستگاهها و نهادها، بهویژه صدا و سیما و فعالان شبکههای مجازی، برای معرفی هر چه بهتر این ظرفیتها خبر داد.
وی اظهار داشت: در دنیای امروز، دیگر نمیتوان صرفاً به بروشور و کاتالوگ اکتفا کرد. باید با استفاده از فناوریهای نوین مانند QR کدها، اطلاعات جامع و کاملی از جاذبههای استان را به صورت آنلاین در اختیار گردشگران قرار داد.
مرادی با بیان اینکه اطلاعرسانی در این زمینه تنها وظیفه میراث فرهنگی نیست، افزود: با توجه به محدودیت منابع، نیازمند همکاری دستگاههای مختلف، بهویژه صدا و سیما، برای معرفی جاذبههای استان هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی همچنین از مذاکره با فعالان شبکههای مجازی، به خصوص اینستاگرام، برای انتشار محتواهای مرتبط با جاذبههای استان خبر داد و گفت: با همکاری این افراد که دارای مخاطبان زیادی هستند، میتوانیم جاذبههای استان را به صورت گستردهتری معرفی کنیم.
وی افزود: تولید محتوای چندرسانهای به زبانهای مختلف اهمیت دارد؛ در آن زمان، با چاپ کتاب، ساخت فیلم مستند و تولید محتوا به زبانهای اسپانیایی و انگلیسی، تلاش کردیم تا جاذبههای شهر را به گردشگران بینالمللی معرفی کنیم. امیدواریم با الگوبرداری از این اقدامات، شاهد نهضت اطلاعرسانی در استان باشیم.
مرادی بر غنای استان مرکزی از نظر مشاهیر و مفاخر، از برنامهریزی برای معرفی این چهرههای برجسته بهعنوان یک برند گردشگری جدید تاکید کرد و گفت: استان مرکزی، علاوه بر صنعتی بودن، مهد مفاخر و مشاهیر است. بیش از یک چهارم از پدران علم و بزرگان حوزههای مختلف، از جمله امام راحل، پزشکان، فیزیکدانان و زبانشناسان، از این استان برخاستهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به معرفی چهرههایی مانند آیتالله اراکی، امیرکبیر، فاضل عراقی و استاد میناسیان در نمایشگاههای گردشگری، افزود: امسال در نمایشگاه گردشگری، با تمرکز بر معرفی جاذبههای مفاخر استان شرکت کردیم و تلاش کردیم تا ظرفیتهای استان را در این زمینه به نمایش بگذاریم.
وی در پاسخ به سوالی درباره نظارت بر فعالیت آژانسهای مسافرتی، گفت: آژانسهایی که تورهای داخلی و خارجی برگزار میکنند، مجوز خود را از میراث فرهنگی دریافت میکنند و فعالیت آنها تحت نظارت این سازمان است. همچنین کمیسیون رسیدگی به شکایات در اداره کل میراث فرهنگی جهت رسیدگی به تخلف است که از طریق سامانه تلفنی ۰۹۶۲۹ یا سایر سامانههای مربوطه، شکایت خود را مطرح کنند.
مرادی در پایان سخنان خود با انتقاد از نمادهای شهری غیراستاندارد و غیراصولی، از شهرداری خواست تا در طراحی و اجرای این نمادها، از نمادهای تاریخی و فرهنگی استان استفاده کند و با اشاره به برخی اقدامات مثبت شهرداری در این زمینه، خواستار تداوم این روند و توجه بیشتر به زیباسازی فضاهای شهری شد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جشن دختران «مثل ستاره» در اراک برگزار میشود
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- سعدی بزرگترین پیامآوران صلح
- اجلاسیه شهدای دانشجو معلم در اراک برگزار میشود
- کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) در اراک
- حضرت معصومه (س) الگوی شجاعت
- امنیت شغلی کارگران اولویت اصلی است
- سرمازدگی محصولات کشاورزی در فراهان
- مکانیابی پروژه ۸۱۰۰ واحدی اراک مطابق قانون است
- مقابله با جنگ روانی دشمن نیازمند هوشیاری است
- اجلاسیه ۵۲ شهید دانشجومعلم استان مرکزی
- مدیریت رسانه در بحران
- استان مرکزی میزبان مربی تیم ملی کاراته
- عملیات بیتالمقدس معادلات نظامی دشمن را برهم زد
- گرهزدن اقتصاد به مذاکرات آسیبزا است
- ارتش در دفاع از نظام تعلل نخواهد کرد
- نقش امام صادق (ع) در تثبیت هویت شیعه
- نماهنگ «نگین ایران» منتشر شد
- باغداران از هرس درختان خودداری کنند
- جشن بزرگ «مثل ستاره» در اراک برگزار شد
آخرین اخبار
- اجراي طرح مبارزه با قاچاق کالا در مرکزی
- گردشگری و صنایع دستی، جایگزین پایدار درآمدهای نفتی
- افزایش تولید در کمباینسازی گامی بهسوی خودکفایی کشاورزی
- شکست راهبردی دشمن نتیجه پایداری ملت ایران است
- عدالتمحوری، میراث ماندگار شهید رئیسی
- اوج مصرف روزانه برق مرکزی ۲۵۰ مگاوات است
- نشست خبری توزیع نیروی برق استان مرکزی
- رمز ماندگاری شهید رئیسی اخلاص و ایثار است
- انعقاد تفاهمنامه همکاری کتابخانههای عمومی با دانشگاه اراک
- مهلت 2 ماهه برای پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی
- خیرات «نان و حلوا» در فدراسیونهای ورزشی!
- قطار شهری امیرکبیر در مسیر بحران اداری؟
- جشنواره مقاومت به قشر خاصی تعلق ندارد
- اجرای سرود «دختران سلیمانی»
- اطاعت از امام
- شهید رئیسی تکیهگاه صنعتگران و کارگران بود
- همواره راه شهدا را ادامه دهید
- سوره «قیامه» آیه 20 تا 40
- رونمایی پوستر ششمین جشنواره رسانهای ابوذر استان مرکزی
- سومین جشنواره ملی تئاتر محلات
- پايان کار سارقان اماکن خصوصي در کميجان
- برگزاری فینال جام حذفی کشور در اراک
- وداعی ماندگار با شهید خدمت
- احیای هپکو میراث جاودانه شهید رئیسی
- مهربانی نماد واقعی محبت به اهل بیت است
- پیشبینی وزش باد با سرعت 70 کیلومتر
- پیگیری مطالبات مردمی از وظایف روابط عمومیها است
- اشتغالزایی برای ۳۰ نفر در فراهان
- روابط عمومیها پذیرای نقدهای سازنده باشند
- استقبال ایرانیها از غرفه عراق
- مشاهده بیشتر