رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
کارشناس آموزش سلامت بهداشت اراک مطرح کرد:

خودمراقبتی مسیری برای خلق جامعه سالم

کارشناس آموزش سلامت بهداشت اراک گفت: خودمراقبتی فرصتی است برای حرکت به سمت خلق جامعه‌ حامی سلامت، توسط مردمی که مسئولانه و آگاهانه در خلق سلامت مشارکت می‌کنند.

عاطفه نوبخت در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به مناسبت ماه خودمراقبتی گفت: خودمراقبتی شامل اعمالی است اکتسابی آگاهانه و هدفدار که مردم برای خود فرزندان و خانواده‌شان انجام می‌دهند تا تندرست بمانند از سلامت جسمی، روانی و اجتماعی خود حفاظت کنند. نیازهای جسمی روانی و اجتماعی خود را برآورده سازند؛ از بیماری‌ها یا حوادث پیشگیری کنند بیماری‌های مزمن خود را مدیریت کنند و نیز از سلامت خود بعد از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان حفاظت کنند. 

کارشناس آموزش سلامت بهداشت شهرستان اراک بیان کرد: سلامت حق همه مردم جهان است. انسان‌ها زمانی می‌توانند به همه ابعاد سلامت خود دست یابند که از آن آگاه بوده و نقش خود را در دستیابی به اهداف سلامت ایفا کنند. در واقع مشارکت فرد فرد جامعه موجب افزایش سرعت جامعه در دستیابی به اهداف سلامت می‌شود. این طرح در کل کشور اجرایی و ۲۰ میلیون نفر در خانه‌های مردم به‌عنوان سفیران سلامت به‌عنوان حلقه اول خدمات سلامت کشور آموزش ببینند و با سیستم سلامت کشور مرتبط شوند.

وی افزود: این افراد عاشق‌ترین و دلسوزترین افراد خانواده‌ها و با سوادترین فرد هر خانواده هستند و بیشتر از بین بانوان و زنان خانواده‌ها انتخاب می‌شود و امیدواریم یک حرکت بزرگ و تاریخی در نظام سلامت کشور رقم بخورد. یکی از مناسبت‌های مهم در جهان ماه خودمراقبتی است که به دلیل اهمیت و جایگاه نقش افراد در خلق جامعه سالم و تاب‌آور در سال‌های اخیر گرامیداشت ماه خودمراقبتی به مدت یک ماه از ۳ تیر لغایت ۳ مرداد ( ۲۴ ژوئن لغایت ۲۴ جولای) برگزار می‌شود. 

نوبخت اظهار کرد: در ضمن این تاریخ یادآور اهمیت خودمراقبتی در ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته است. دانش انگیزه و مهارت افراد برای تصمیم‌گیری و رفتار ارتقا دهنده سلامت و مشارکت خلق خانواده و جامعه سالم آنقدر اهمیت دارد که هزینه در مسیر افزایش سواد خودمراقبتی هزینه نبوده بلکه سرمایه‌گذاری ارزشمندی محسوب می‌شود.

کارشناس آموزش سلامت بهداشت شهرستان اراک تصریح کرد: لازم به ذکر است ماه خود مراقبتی فرصتی است برای حرکت به سمت خلق جامعه‌ی حامی سلامت، توسط مردمی که مسئولانه و آگاهانه در خلق سلامت مشارکت می‌نمایند. شعار ماه خود مراقبتی در سال ۱۴۰۴ (سواد خود مراقبتی، گام اول مشارکت اجتماعی و تاب‌آوری جامعه) و با اولویت برنامه‌های آموزش و ارتقای سلامت خود مراقبتی، در شرایط جنگی، اهمیت خواب سلامت در سلامتی فرد و اجتماع، کنترل خشم و تاب‌آوری فردی، بهداشت فردی در تجمعات، تکریم مشارکت سایر دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و مردم نهاد در انتشار مطالب آموزشی از جمله آموزش و پرورش اعلام می شود.

وی عنوان کرد: شرایط اضطراری خردادماه امسال و اهمیت خودمراقبتی در شرایط جنگی، درس آموخته‌های پاندمی کووید ۱۹ و روبرو شدن با تهدیدات نوپدید، انواع بیماری‌های میکروبی و تهدیدات نوین، سلامت ناشی از زندگی شهرنشینی، ضرورت سرمایه‌گذاری بیشتر و سواد سلامت و به‌ویژه سواد خود مراقبتی را برای رسیدن به آینده سالم‌تر با کودکان، مادران، خانواده‌ها و کشوری سالم‌تر و با نشاط‌تر بیش از پیش نمایان می‌سازد. 

نوبخت ادامه داد: دنیای امروز به سرعت غرق در شهرنشینی و تکنولوژی‌های نوین می‌شود و مسئولیت ما در راهبری برنامه‌های ملی در آموزش و توانمندسازی جامعه و جلب مشارکت تمامی ذینفعان در مصون‌سازی و تاب‌آوری جامعه سنگین‌تر می‌شود. با توجه به شعار ماه خودمراقبتی امسال (سواد خودمراقبتی، گام اول مشارکت اجتماعی و تاب‌آوری جامعه) امید است منجر به آگاهی توانمندی و مشارکت هر چه بیشتر جامعه شود تا نه تنها مردم و دولت در رویارویی با تهدیدات سلامت سربلند باشند بلکه در مسیر گسترش هرچه بیشتر عدالت در تعیین کننده‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی سلامت، نیز آگاهانه‌تر و موفق‌تر از گذشته عمل کنند. 

کارشناس آموزش سلامت بهداشت شهرستان اراک گفت: جمعیت میلیونی سفیران سلامت خانواده و ۴۰۰ هزار داوطلب سلامت محله و ده‌ها هزار داوطلب سلامت در جمعیت اتباع عشایر و ادارات، امروزه سرمایه مردمی بی‌نظیری در بهداشت و امنیت سلامت کشور هستند که انتظار می‌رود با رعایت محدودیت‌های کاری و حفظ نشاط کارکنان با انجام اقدامات جایگاه مردمی را تبیین کرده و به تکریم سفیران سلامت خانواده و سایر اعضای خانواده بزرگ داوطلبان سلامت اقدام شود.

وی افزود: با امید به این که همه مردم کشور ما با مراقبت از سلامت خود عمری طولانی با عزت و همراه با سلامتی و شادایی داشته باشند حتما یک نفر از اعضای خانواده خود را که از شرایط سنی حداقل ۱۸ سال و حداقل سواد کلاس هشتم برخوردار باشد به‌عنوان سفیر سلامت در مراکز خدمات جامع سلامت پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت محل سکونت خود ثبت‌نام نمایند تا با آموزش‌هایی که می‌گیرند مراقب سلامت خود و خانواده شان باشند.

نوبخت اضافه کرد: لازم به ذکر است شهروندان عزیز می‌توانند با مراجعه به مراکز و پایگاه‌های سلامت به‌عنوان سفیر سلامت ثبت نام نموده و توانمندی‌های لازم را کسب نمایند تا با مهربانی و عشق از سلامت خود، خانواده و اطرافیان خودمراقبت نمایند و سفیر سلامت خانواده خود شوند.

انتهای خبر/د

1404-04-22 09:04 شماره خبر : 14375

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.