رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی مطرح کرد:

شناسایی 6000 هکتار برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: تاکنون حدود ۶ هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در استان مرکزی شناسایی شده و درخواست‌هایی بالغ بر ۶ هزار مگاوات ظرفیت دریافت شده‌ است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محمود محمودی صبح امروز در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه مشترك بين دفتر امور روستايی و شوراهای استانداری مركزی و شركت توزيع نیروی برق استان، در راستای توسعه نيروگاه‌های خورشيدی ويژه دهياری‌ها با اشاره به برنامه‌های توسعه صنعت برق کشور، از گام‌های بلند این استان برای افزایش ظرفیت تولید انرژی خورشیدی خبر داد.

وی افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه، کشور نیازمند افزودن بر ۱۲ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید است تا بتواند ناترازی فعلی شبکه برق که به ۲۰ تا ۲۴ هزار مگاوات می‌رسد را کاهش دهد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی بیان کرد: دولت چهاردهم هدف‌گذاری ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی را در دستور کار قرار داده است که استان مرکزی به‌عنوان یکی از پیشگامان، از همان ابتدای فعالیت دولت اقدام به تدوین یک برنامه سه‌ ساله کرده است.

محمودی عنوان کرد: تاکنون حدود ۶ هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در استان مرکزی شناسایی شده و درخواست‌هایی بالغ بر ۶ هزار مگاوات ظرفیت دریافت شده‌ است.

وی اظهار کرد: متوسط تولید سالانه پنل‌های خورشیدی در کشور یک هزار و ۴۵۰ کیلووات‌ساعت است اما این رقم در استان مرکزی به یک‌هزار و ۸۵۰ کیلووات‌ساعت رسیده و این افزایش بازده باعث جلب توجه سرمایه‌گذاران به این منطقه شده است و در سال اول اجرای برنامه ۵ هزار مگاواتی استان، تاکنون ۱۲۷ مگاوات وارد شبکه برق شده و بیش از ۲۵۰ مگاوات دیگر نیز در مراحل ساخت قرار دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی خاطرنشان کرد: استان مرکزی اولین استانی است که تفاهم‌نامه مشترك بين دفتر امور روستايی و شوراها و شركت توزيع نیروی برق، در راستای توسعه نيروگاه‌های خورشيدی ويژه دهياری‌ها را اجرا می‌کند و برنامه استان مرکزی از نظر تنوع در مدل‌های سرمایه‌گذاری با یکدیگر متفاوت است.

وی تصریح کرد: برنامه توسعه انرژی خورشیدی در استان مرکزی در ۱۱ بخش مختلف شامل صنعت، کشاورزی، ادارات دولتی، نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد طراحی شده که علاوه بر خرید تضمینی برق، شامل مدل‌هایی نظیر تهاتر انرژی، عرضه در بورس و تولید در محل مصرف نیز می‌شود که این رویکرد موجب کاهش تلفات انتقال برق و افزایش بهره‌وری شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی بیان کرد: با مصرف سالانه ۷۵۰ هزار کیلووات‌ساعت برق توسط دهیاری‌های استان، طرح تأسیس نیروگاه‌های خورشیدی در محل مصرف می‌تواند برق مورد نیاز را تأمین کند و درآمد پایداری نیز برای این نهادها ایجاد نماید که بازگشت سرمایه این پروژه‌ها کمتر از چهار سال برآورد شده و علاوه‌بر تأمین نیاز انرژی، برق تولیدی وارد شبکه ملی خواهد شد.

محمودی مطرح کرد: با اجرای موفق توسعه نيروگاه‌های خورشيدی روستایی، دهیاری‌ها می‌توانند الگویی برای توسعه انرژی پاک در سطح روستاها باشند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر، یکی از روستاهای استان به‌طور کامل از انرژی خورشیدی بهره‌مند شده و برق مازاد نیز تولید می‌کند و اگر تنها ۲۰ درصد از روستاها وارد این چرخه شوند، ظرفیت ۵۰ مگاواتی در سطح استان و هزار مگاواتی در سطح کشور ایجاد خواهد شد.

انتهای خبر/

1404-04-31 10:37 شماره خبر : 14825

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.